Friday, August 14, 2015

Drawing



Assalamualaikum.



Just a quick update about my drawing hewhew. Ajan tanya "minat melukis ke?" Yes, aku memang minat melukis tapi aku punya skill melukis takde lah sampai tahap boleh dipanggil pelukis sebab aku sebenarnya kena ada bahan references kat depan. contohnya kalau aku nak lukis anime aku kena ada actual picturenya sbg rujukan. Maksudnya tahap imaginasi aku belum sampai tahap boleh mencipta character anime sendiri.


sejak beberapa hari ni aku selalu melukis and upload kat ig hehehe sesiapa dah follow ig mesti dah tengok nie semua. sebelum tu tlg klik {nini dan ini} mekaceh ^^







yang dua nie aku lukis kat office, tak bawak pencil color so-------



usui takumi ----- from anime Kaichou Wa Maid-Sama requsted by my officemate Lin. Aku dah tengok anime ni dulu. Handsome gila mamat usui ni  >0<  Lepas upload drawing ni kat ig eh ramai pulak yang request suruh aku lukis anime character yang diorang nak. Ok, aku terima shj. tapi aku tak jamin aku boleh siap cepat. Aku terima request ni bukan nak berlagak "senpai" cuma aku anggap apa yg aku lukis ni sbg latihan untuk aku. Lagipun aku sebenarnya bukanlah seorang otaku yang mengenali semua anime character. 



Kaneki Ken from Tokyo Ghoul requested by hararakacak. Ni lah contohnya "bila orang request , secara tak langsung diorang introduce kan aku dgn anime character yg aku tak tahu kewujudannya sebelum ni."

Yes, aku bukan penggemar anime =_= dan aku tak tahu anime apa yg best skrg ni sbb anime yg aku tengok boleh kira dgn jari, tu pun copy dgn roomate masa sem satu dulu lol.



Monkey D'Luffy from One Piece--- requested by Lin. Yang ni aku tahu lah, sebab adik aku pun tengok cite nie hahahahaha.



beberapa character yg aku perlu siapkan =_= 

Haaaa lagi satu, aku tak reti lukis potret uhukuhuk so maaflah ajan yang pada asalnya suruh lukis diri dia terpaksa buat versi chibi/anime heol -.- Okay, dah takde apa nak cakap ---- post ni sekadar untuk memastikan blog ini senantiasa di update (biarpun bukan tiap hari)

p/s: aku dah start baca manga kat mangareader.net hahaha thanks to my cousin---najwa yang ajar aku cemana nak baca manga online lol jakunnya +___+ Futagami Double Manga best!



11 comments:

hara said...

download mangarock kat henpon dan bacalah manga setiap masa walau di dalam jamban ha ha ha.

NuSaNa NoSa 91 said...

cantiknyaaaaa! last sekali keen lukis watak-watak anime ni masa sekolah menengah.. huhuhuuu~ T_T

ieyra h. said...

CANTIKNYAAAA. <3 <3 Lama tak melukis ni rasa tangan dah awkward gila haha

ieyra h. | blog

Abell said...

Awak macam kite laa. Kite suka melukis tp xsehebat pelukis sebenar laa. Dh lama tak melukis klu nk melukis balik mesti bughuk. Huhu. Btw, cantik jugak awak melukis. Heeee

Nabila Syifa said...

nice drawing !!

Cikk Mimin said...

pandainyaa lukisss

Farah said...

Cantiknyaaaa lukisan :D

anamizu said...

cantiknya!!! ana jeles tgk korang2 yg terer melukis ni hehe

ruslanafiq said...

kreatif

Nur Hafzhan said...

Huaa tak perasan pun entry ni. Lama dah tak buka blog. Busy konon-konon.

Hahaha malu la cakap pasal kite mintak lukis chibi. Hew hew XD

syikin hashim said...

cantiknya lukisan awak...

ANDA MENGANDUNG? : MENGANDUNG DENGAN GEMBIRA