Thursday, October 31, 2013

Churping. Churp Churp.

cuteness overload *u*

Assalamualaikum.
 klik sini ada chocoletttoo yammmeh , tadi aku check account churp churp aku andd jyeaaahhh comel je angka. 111 kekekeke. Tak sabar nak tunggu dia lagi banyak. Kalau ikutkankan dah boleh cash-out tapi aku nak ternak simpan dulu sebab kata orang "sikit sikit lama lama jadi bukit"


korang pun boleh jugak dapatkan side income sambil sambil online nie //bukan blogger sahaja// nak daftar jugak jadi churper? boleh klik sini sayang sayang sekalian. Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru beb. Kawan kawan aku ada yang tak caya bahawasanya churp churp dan 8share bagi duitt cenggini.


Namun pada hakikatnya memang ada~! walaupun aku tak pernah cashout //tak ada pengalaman lagi still newbie// aku ada baca banyak entry dari blogger blogger otaii hmm. tak caya sudah. tapi rugiii ah korang tak manfaatkan social network yang ada nie untuk menjana pendapatan eceh.


Aku pernah buat entry pasal 8share //klikk sini// dan //sini// kalau nak baca *wajib baca untuk menambahkan pengetahuan lol 


Kalau ada apa apa pertanyaan boleh drop your komen kat entry nie atau ask fm aku dalam kotak kat bawah nie okayyy?


P/s ; mintak tolong klik iklan {i} {ii} {ii} {iv} iye ^^ *refer tuto clear cache/cookies


Thanks.

Cuak blergh.

Assalamualaikum.

Hai selamat pagi ohayooo~! Namun pada hakikatnya aku belum tidur nie =_= well memang perkara biassa cuti sem nie aku tido lepas subuh. lol

Apa yang aku buat? biasalah blogwalking, spazzing bla bla bla. Dan harini tiba tiba rasa cuak pulak bila teringat esok yakni 1/11 result exam aritu akan keluarrr!


YaAllahhh sumpah aku takut ;~; especially subjek MGT itu hari susah doe. Aku study mati matian lastly perghhhh yang tak expect pulak dia bagi soalan sumpah nak nangesss ;------;

Nak buat cemana perkara dah lepas ;~; aku mmg takde chance nak dean list sem nie aku cuma harapkan aku dpt pointer 3 and above dan tak ade repeat paper! Aku nak lulus semua yaAllah. Aaamiinnn //sama sama lah aminkan ea//

Dah tu je nak merepek. sebenarnya aku nak test menaip kat blogger android je ni lol alang alang tgh pikirkan pasal result dan muet.......ergh blergh cuak U.U so aku rajinkan lah jari jemari ku yg tak berapa nak runcing nie menaip, agar nampak sedikit profesional buat entry yang ada isi. lol betol ke berisi?

Okay aku tahu dah semakin pjg nampaknya. Sebelum berjela aku nak mintak maap kalau entry ni plain je dan sorry ah kalau nampak serabut // seriusly aku pun tak tahu cemana ghupaaa nie esok ah aku check pakai laptop. Nak tido dulu. HA HA HA.

Adios.
Ppyoong.
As salam.

Lincoln Paul Lambert



bbuinnggg bbuingggg ; aaaaaaiiiinnngg ~!

Assalamualaikum.

Gua baru tukar header dan footer dan background dan juga watermark. miahahaha. tapi aku still tak puas hati -.- aku lupa coding mana yang aku guna yang bila cursor klik header tuh header akan jadi terang ; bila tak sentuh header jadi blur. Ni lah padah nya lama sangat tak main coding =_= semua tertukar otl.

And aku nak tanya korang, bila masuk blog nie ada dengar music tak? please jawab please please please ;~;
sebab haritu aku ada suruh kakak senior aku check, bila dia masuk dia tak dengar music tu pun. Hmm, tapi aku dengar je ; music box lagu lucky by exo. Nanti komen ea korang dengar ke tidok please sgt //melutut//



new header , footer , watermark //


Lincoln Paul Lambert 

 Sebelum nie kan, aku miinat Daniel Hyunno Lachapelle. Tapi erm sekarang danny dah besar dah jadi aku beralih arah kearah lincoln~! kkkekeke. Alahai comel je. Budak suka cakap banyak nie dengan suaranya yangg yaAllah comelnya suara tak caye cuba carikk kat youtube lol //malas nak upload sini// Lincoln nie magician paling muda kat korea baqq hangg~! aku nie memang peminat kanak-kanak tegar dari hujung rambut sampai hujung kaki memang aku suka kanak kanak *u* lepas tengok real kids story rainbow tuh aku rasa nak kawen je cepat cepat lol //lari tajukk//

Kepada yang tak tahu, lincoln nie ulzzang //"Ulzzang"; is a popular South Korean term literally meaning "best face" or "good-looking". Originally used as a slang term.// sebab dia mix ; korean-american. Sumpah comel aku nak anak comel dan cerdik macam dia lol. Semalam aku ada sketch dudel lincoln sumpah hhudus, budak comel jadi hudus bila aku lukis lmao.

aku tak reti lukis tangan ;~; maka begini lah jadinya. memang aku sengaja taknak buat 100% sama mcm gambar asal pun ; namanya pun dudel lol dudel //menconteng// eh. 

bapaaak ah cutie lincoln-nie *U*

in hanbok duirng chuseok





lincoln di malaysiaaa~! and he even tweeted
 "Lincoln in Malaysia~!! Beautiful~♥ "

lincoln dah mengantuk ;u;

Okay gudnite.
Thanks.


p/s : aku tak reti melukis tapi aku minat ;u; ottoke ;~; klik sini kalau nak tengok budak-ii comel


Tuesday, October 29, 2013

Fizo Omar melamar Mawar.


ehe sweetnye. eh tapi belum nikah kan apa pegang pegang nie bang tehee =_=

Assalamualaikum.

Semalam tidur lewat. Aku duk menguasai taimline twitter duk spazzing sensorang tengok real kids story rainbow then tekan "home" tengok taimline aku penuh dengan ucapan tahnniah daripada fans kepada Fizo Omar. Wahh! Tahniah jugakkk dari saya abang fizo saya peminat anda juga dan ehem bakal isteri abang lawa (Y)

Selepas enam bulan bercinta, pelakon, Fizo Omar, dan pasangannya, Mawar Abdul Karim, memilih 10 November depan sebagai tarikh pernikahan mereka.
Menurut Fizo, bagi mengikut adat dan atas nasihat keluarga masing-masing, sehari sebelum acara ijab dan kabul berlangsung, keduaduanya terlebih dulu akan ditunangkan.
"Kalau ikutkan, memang kami tidak mahu bertunang. Selepas berbincang, akhirnya kami setuju bertunang pada 9 November, bagi tempoh 24 jam sebelum akad nikah.
"Tiada apa-apa yang istimewa mengenai pemilihan tarikh terbabit.
Cuma, kami rasa itulah tarikh yang sangat sesuai selepas mendapat persetujuan keluarga masing-masing.
"Kedua-dua majlis akan diadakan dalam suasana sederhana di kediaman keluarga Mawar di Kajang.
Majlis itu juga akan disiarkan secara langsung menerusi program Nasi Lemak Kopi O," kata Fizo pada sidang media khas mengumumkan tarikh pertunangan dan pernikahan mereka di Mutiara Damansara, semalam.
Hadir sama, bakal isteri Fizo, Mawar, dan anggota keluarga keduadua pasangan berkenaan.
Bagi majlis resepsi, menurut Fizo, ia akan dilangsungkan di tiga lokasi berasingan iaitu Kuala Lumpur, Kelantan dan Pulau Pinang.
"Majlis pertunangan dan pernikahan akan dibuat secara tertutup, dengan kehadiran keluarga dan rakan terdekat. InsyaAllah, pada majlis resepsi yang akan diadakan pada Disember depan, semua rakan akan diundang," katanya.
Berita lanjut dapatkan akhbar BH hari ini
sumber : berita harian


Saksikan video dibawah -


          Wedding Proposal : Fizo Omar & Mawar #FizoMawar




Thankyou.







This Song for You - Kim Myungsoo







okayy bb ㅠ.ㅠ

I've listened to this song yesterday and i was like afjksjakdjd this song is so freaking good omg he's hold his tears from falling down. thanks kim myungsoo thanks a lot for you effort to be a good entertainer to entertain us ;; inspirits ;; this song really suitable with his cute voice =_= and oh his expression and feeling when sang this song was 100% i can't TT______TT

sampaikan nak menangis tuh dia punya penghayatan. erhhh. uljimaaaa uljimaaaa uljimaaaaa~ tbh, aku suka tengok muka myungsoo menangis dan tahan tangis. puhahaha comel je macam bebbbii gitu ;w; teringat pulak masa dia tengah baca surat mak aku dia. comel okay comel.




aku suka gifs yang bawah tu ; ohh an omma wipes her son's tears ;u; 


kang panjang pulak entry nie lol aku bukan nak cerita pasal myungsoo dan surat ibunya. benda tu dah lama nie nak cerita pasal benda baru, kat fansign L's Bravo Viewtiful semalam dia menangis lagi ~.~





English translation :

"As bright as the sunset yourTwo eyes that attract meMy fluttering hand and yours that is whiteCaught me againWalking in the dark road, the light revealed you to meThe light revealed you
I will work even harder I will show you I'll do even betterThe hope that you gave me, I will never let it downDrawn together with the skyWalking this world togetherI will find it, please watch over me for a whileThis song for you
My dream that started with youIf you go straight and catch that handYou who always give me strengthYou who always make me laugh
I will work even harder I will show you I'll do even betterThe hope that you gave me, I will never let it downYour heart that believed in meOnly the time spent togetherI will find it again, please watch over me for a whileYou always make me dance in the rainRight from the start you were my starGiving generouslyAlso allowing us to walk togetherI'll return your heart
I will work even harder I will show you I'll do even betterThe hope that you gave me, I will never let it downDrawn together with the skyWalking this world togetherI will find it, please watch over me for a whileThis song for you
To stand by your side, to be by your sideTo start over againI will not be rushing, I will not be missingFacing it slowly"

cr to _cheonsanim

sorry no sorry. aku tak jumpa yang romanization punya lyric. kalau jumpa boleh lah nak menyanyi sekalii TT__TT


"I will work even harder I will show you I'll do even better"

Thanks.

Tuesday, October 22, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com



SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."


One Great Step. Malaysia





edited by me ;; do not use it without proper credit ;;
Assalamualaikum.

Can aii cry right now ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; oh dah lama nak update. Sepatutnya aku update masa diorang sampai KLIA lagi but yeah i can't ;; why? entahh -_- mungkin sebab aku nak tunggu emosi nie stabil dulu lol. Okay sekarang aku dah stabil yes i guess ;u;

Sedih doe. Aku datang dari Terengganu ke Selangor dengan harapan dapat lah jumpa laki aku kat KLIA perghhh sekali diorang sampai malam kan mmg takde tempat bergantung lah aku ;u; Kalau siang hari tuh boleh aku pujuk kakak aku yang dah dalam proses nak jadi inspirit dah. Slow slow aku hasut lol sebenarnya dia dah gila kan lagu be mine sebab tgk runningman 162 tu lol aku rasa nak sekeh je akak aku -___- sebab dia cakap dia minat lagu be mine jerr grrrrr --" siap joget lagi semangat bukak utube kat tibi baqq hangg. Aku tak begitu sekali lol.

Aku terima dengan redha. Bukan rezeki aku nak jumpa infinite face-to-face tahun ni ;;;;___;;;; kadang-kadang tu jeles tahap melampau jugak dengan #TeamInspiritGila yang pegi ogs ;u; untung ah korang untung ;u; wwwwwwwwwwuuuuuuuuuu ;w; aku hanya mampu layan fancam je. Thanks korang sebab share! lebiyyuuu ;* walaupun jeles. hahaha. Sebabnya, kalau takde orang pegi ogs nie tak dapat lah aku tgk fancam. so hypotesis accepted!

aku paaaaaaaaaaaaaaaaalllling suka persembahan myungsoo ;; lol of cos lah sebab dia laki aku lol ;; suka semua tapi paaaaaaaallling suka "love u like u" i hope u understand me ;u;


korang kena tengok video kat bawah baru korang tahu apa kejadahnya mamat nie buat dengan bear tuh ;;; aahhhh so adorable ; i wanna creyssss ; he's ttooo romantic and the way he's tekejut is so chomel and amusing lol lmao rofl okay comel dan mengadaness-overload when dia tutup muka with that bear. i can't TT__TT



bear pun boleh pengsan kena pats atas kepala dengan kim myungsoo ;; apatah lagi aku? ha ha ha -.-


i love you like you myungpabo miyongsu ;;;; sincerely your pathetic fans ;u;


infinite keluar harian metro harini! lol the "L buat penonton angau" yeahh i told u rite ;u; aku yg tengok fancam pun boleh angau apatah lagi inspirit yang ada kat stadium masa kejadian! cr to her. aku tak beliiiiii sebab tak tahuuuuu. kena mintak dgn apek kedai nie esok kot kot ada yg tak habis jual lol


cantiknya lighting stage ;;;


lee sungjong - maknae


nam woohyuun - vocalist


L kim myungsoo - visual suami aku



kim sunggyu - leader



lee sungyeol - choding



jang dongwoo - rapper



Hoya lee howon - dancer


namgreasy being so cute aafdjnfoeklemcs lempangg kangg aaaaa. lucky inspirit got this spec, ring and flowers from this guy. macam mana aku tak jeles? U.U uwaaaaaaaaa lucky inspirit jua mendapat keychain bear dari ketujuh tujuh putera bunnian ni masa lagu I LIKE U nigaaa johdaaaa. alalalallalaa nok jugok!


his dimple. eih rasaa nakk je download semua gambar gambar ogs dari inspiitsg nie lol



INFINITE JUGAAAAA BERINTERAKSII DALAM BAHASA MELAYU OMFG ;;;
"kamu semua masih sangat cantikkk!" - nam woohyun.

after that he's smiling penuh kegedikann. bukan sengih macam gifs diatas. harap maklum. lol tak jumpa lorh part tuh kat tumblr -.-  auuuuuwhh eventhough mereka cakap tu ikut skrip but still mereka mencuba. salute!

"shaayaaa shungyeol lhelakhi sekshi" - lee sungyeol.
- baca fanaccount nie dan nescaya anda akan dapat rasakan keberadaan anda jua disana lol ayat x boleh blah -

too many fancams to recommend. just search by yourself on youtube lol





pic cr as tagged.
all taken from tumblr
bye bye love. xoxo
thanks.



Monday, October 21, 2013

Review Blog.


OGSMY ;;;;_____;;;;; cr as tagged.
Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan kepada peserta Segmen Review by Ieyra Ghani nihaaaaaaa baru berkesempatan nak review blog kalian. Sorry eh. Segmen tu tak dapat sambutan =_= sebab aku pun jarang promot. susah susah je korang review muvie/drama so sebagai ucapan terima kasihnya aku akan review semua peserta yang join sebab tak ramai mana pun so boleh lah aku review semua. Thanks sekali lagi dan sorry /bow 90 degree/



1. http://syashajalil.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html *permission denied

2. http://shirochan99.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Okay, nama pemilik blog nie Ikha. Ikha seorang Shawol! dan bila tengok header blog ikha nie dah tahu dah bias dia mesti uri leader Onew the chicken maniac. Hehehe. Blog Ikha ada sediakan Tutorial dan Freebies. Nak exchange link pon boleh. Jom terjah blog ikha

3. http://darlieyana.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Alaa blog awak takde navigation tab. Dan saya takleh nak skodeng siapakah awak? Tapi kalau tak silap nama pemiliknya Darliana. Huhuuuhu. Yeah blog dia kaler biru jugakk. My fav kaler ever! Headernya comel ^^ mungkin dudel perempuan tu menggambarkan pemiliknya kot. Jom terjah blog nie

4. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Blog Hikma. Tengok header pun dah tahu Hikma nie seorang directioner! Ada sedikit tutorial. Blog dia pun ringan je . Jom terjah blog Hikma

5. http://nurinaireen.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Nie blog adik saya. Ween / Nurin Aireen! Rajin betol ween selalu edit blog dia. Huhuu. Wow slide header. Tu semua ultimate bias dia lah tuh. LJOE. Ween suka betol kaler pink ea. Blog ween ada tutorial dan freebies. Dan kadang-kadang ween ada kongsi info. Paling penting, Ween rajin join dan anjurkan Giveaway kat blog dia! Jom terjah Nurin Aireen.


6. http://aryshasuju.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Uwaaaaaaaaaah masuk blog Arysha nie terus dengar suara my hubby U.U miyongsssssssuuuu =_= //flips kim yerim// Haha sorry terover. Blog Arysha nie tersusun kemas dan cantik dan saya suka kombinasi warna grey+pink! cuma saya rasa body blog Arysha kecik sgt kot. Huuhuuhu. Jom terjah blog Arysha

7. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Blog Aqilah. Sorry to say but i've to say sebab nie kan segmen review huhuuu. Blog Aqilah terlalu simple rasanya. Background yang bergambar tak sesuai sangat dalam blog sebab nanti nampak serabut. Seriusly dulu masa saya memula blogging pun macam nie jugak hahaahaa pastu ade someone komen sejak dari haritu saya dah tak pakai dah background cemtu ^^ Jom terjah blog Aqilah

8. http://candyonlinediary.blogspot.com/2013/07/segmen-review-by-ieyra-ghani.html *permission denied

9. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Mula mula masuk blog nie, waaaaaaaaaaaaaa cantik nyaaaaaaaaaaa. Especially header dia yang comel hover berpusing 360 darjah lagi. Awesome! Blog Husna pun kemas dan tersusun. cbox comel rillakuma gittew. Sidebar pun tak banyak, so mcm tak serabut sgt. Jom terjah blog Husna

10. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/07/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Ni blog Farihan. Saya tak tahu template apa dia pakai huhuuu sorry =_= Komen saya, blog achieve tu boleh buat scrollbox so nampak tak panjang sgt kat sidebar tu nanti. Hehe. Btw blog nie cantik dan ade potensi utk pegi jauh cuma kalau boleh kat sidebar tu letak benda yg perlu sahaja sebab benda yg mcm glitter glitter tu boleh memberatkan blog. Jadi orang pun tak suka masuk blog kite. Nanti letak cbox jugak eo? Jom terjah blog Farihan. Lagu best ^^

11. http://atikahazanan.blogspot.com/2013/08/segmen-review-by-ieyra-ghani.html

- Blog template dah okay. Kaler pun dah okay nampak kemas je cuma yang kat bawah sekali tu je nampak serabut. Kalau edit bagi cantik mesti ramaii orang blogwalking kesana nie. Jom terjah blog Atikah


12. http://sebaikperhiasan-wanitasolehah.blogspot.com/2013/08/segmen-review-by-ieyra-ghani.html *blog not found


Okay done ^^ daripada 12 buah blog, 9 je yang dapat di review sbb 3 takleh bukak. Jadi saya nak mintak maaf lah kalau ada komen komen yang menyakitkan hati ke apa. saya pun tak berapa reti nak komen blog orang. blog sendiri pun masih banyak kekurangan. Anggaplah teguran dan review ni sebagai cara nak belajar utk membaik pulih blog kite. Hehe.


i'm crying like an idiot ;;; bye infinite bye ~.~


Thankyou all.

Mini giveaway ny Arni & Fatin Diana



KLIK BANNER UNTUK JOIN !!

Giveaway ini dianjurkan oleh Arni dan FDdan disponsor oleh Alyaa , Xiey Pop ,Nur Farahain , NurulHuda , Wanie , Khadijah , Munirah

Senarai hadiah yang awesome !
1)Brooch x2
2)Mini diary book x2
3)Brooch x2
4)RM5 voucher untuk 10 pemenang di KNZeq.SHOP
5)Top up 10 x2
6)Bookmark x2
7)3 unit fridge magnet x3
8)Top 10 X2
9)Button badge x3
10)Top up 10 x2

Jom meriahkan giveaway ini ! :D

Giveaway tamat 20 October 2013


Dilanjutkan 27/10/2013...

Thursday, October 17, 2013

SEONMUL : K-POP BLOGGER COMMUNITY. JOIN US!



Assalamualaikum.

Yeah. I'm officially a seonnies ^^





this is my officiall button as a seonmul's members. thanks admin yongz! comel ^^

i've changed to this button ;; originally made by me ~


Tak tahu ek apa itu seonnies ? ehee. aha meh sini nak cite. Seonnie nie nama yang diberi bagi setiap members of seonmul-family. Seonmul ni pulak adalah satu blog yang boleh membantu para blogger kpoppers untuk saling mengenali antara satu sama lain. comel kan nama "seonnies" heheheeee (Y)

They are my new family!

Tunggu apa lagi beb, jom lah mendaftar menjadi seonnie. klik banner dibawah!






Seonmul (a Korean word for "gift"), is a page where we gather all the bloggers who are into Korean culture, music and dramas (or simply, K-Pop). This blog will work as a hub for blog-readers to find K-pop related blogs, as well as to help promote blogs which is related to K-Pop. The name SEONMUL was chosen because we believe that every new friend is like a gift sent from God to make us happy, and to be by our side during our ups and downs. The members of this community will be called Seonnies (does it sound weird? hehe~)

The idea came when we realized that there are many K-pop fans in Malaysia who blog about K-Pop (and have beautiful layouts with K-Pop idols on it) so we thought that it would be amazing to have them all in one page for the others to visit too and that is howSeonmul is created.

This is totally a non-profit blog. You are free to join, and we are not paid to promote your blog. Any giveaways, or freebies given by us are totally from our personal funding. However, may you feel like donating, just contact us. ^^


Our objectives:

  • To gather all bloggers with similar interests (K-Pop)
  • To gain more friends and affiliates for your blog
  • To help promote blogs by giving a shoutout every time a blog is updated.
  • To help promote giveaway, or any project made by the members
  • To share our love of K-Pop with everyone.
Who can join:
  • A K-pop fan who owns a blog
  • Bloggers who often write about K-Pop in their blog
  • Blogs written in Malay, English, Bahasa Indonesia, Chinese or Korean (preferably English)
  • Blog must be updated at least once a month

Benefit of joining:
  • Save your time to blogwalk to so many sites to find affies. You can find all blogs here.
  • We help promote your blog and all y our updates
  • We will click on your nuffnang link (terms and conditions apply)
  • Meet new friends who are also K-Pop lovers
  • Free custom-made banner for each new application.
How do we promote:
  • All your blogs, and updates will be promoted via Twitter, our front-page and also Instagram.
  • The more often you update, the more often your website will be put on the front-page.


p/s : nak bukak exchange link with seonnies and other bloggers... put mine first as "ieyra ghani" then drop your comment here. i'll edit my exchange link section by tonight. so u've to drop your comment with ur nickname. ingat, taknak nama bias, sebab nanti orang kompius ;w; ade seonnies yang aku suka blog/cara penulisan dia then aku follow! maaf ea saya followback selectively ^^V tapi yeah saya akan visit back kalau awak letak link yg betul kat cbox. pastikan link yg betul ;w; sebab kadang kadang tu kite sedih taleh nak visitback sbb uolls letak link yg salah kat cbox ioll kekadang tu takde link. so mcm mana den nak visit back ;~;


for seonmul's members, follow n mention me at twitter @kimmyu_ and lemme know if u want a follback ^^,

e.g : hello i'm seonnie ^^ mind follback?
----berminat menjadi sponsor giveaway? klik sinni----

With that. Thankyou.