Friday, April 19, 2013

Gwiyomi and Ilhoon.



Assalamualaikum.

Sana sini cakap pasal GWIYOMI.
 Ahh apakah itu gwiyomi ? gwiyomi tu berasal dari perkataan korea yang bermaksud comel lote, cute, cutie dan seumpama dengannya. Kitorang yang kpoppers nie selalu jugak sebut aegyo , kyeopta, bbuingg bbuingg, aanggg aanggg!

The Gwiyomi Song, or Kwiyomi Song (귀요미 송), is a K-pop single by South Korean singer Hari and was released on February 18, 2013. It was inspired by a gesture from a member of a South Korean boy group, BtoB named Jung Ilhoon. The gesture is called 'Gwiyomi Player', which became an Internet meme in October 2012 followed by its first appearance on a South Korean variety show under SBS MTV named MTV Diary. The gesture has also inspired many Asian netizens to upload their own versions onto the internet. //WIKIPEDIA//
Ada someone nie tak percaya bahawasanya Ilhoon yang invent that gwiyomi player =__= omg poor you baybehh. But i know you're the creator of gwiyomi player! Sekali aku bagi bukti tunjuk apa yang wiki cakap sekali dengan {VIDEO NI} sekaliii //apaa ke banyaakk sekalii daaa//


Ilhoon : so shusshhh shadapp you, i'm the creator of gwiyomi player you know . lol
We all as kpoppers ada buat satu perbincangan kat group khass teettt *nm grup d'rahsiakan* pasal gwiyomi nie. Yelah that gwiyomi bukan popular dalam kalangan para kpoppers sahaja malah seluruh 1Malaysia dah terpengaruh dengan lagu + game comel nie. Ohhgod =_= Malah yang duk giler giler bashed kpop/korea yang cakap diorang jambu gay lembut bapok segala bagai itulah yang so eager duk bergwiyomi sekarang. Adoyaii yang tu aku pelik. Mudah pulak terpengaruh dengan lagu comel nie aisehhh. Tahniah lah kak ilhoon. Kalah dah Kak Ton lepas nie -.-

Kesimpulan : Orang melayu mudah terpengaruh //statement nie kena atas batang hidung aku sendiri//
Err tapii terpengaruh-terpengaruh aku nie, takde lah sampai nak upload video lewls sangat erghh bagi orang bukan muhrim tengok aiseh. Not my style lorh. Kalau orang korea takpe lah sebab dah style diorang. Aku layan yang korea lah baru ori. Tak main layan yang cetak rompak =_= 

Kadang-kadang aku setuju jugak dengan statement;

 "Anak Melayu Lagi Ramai Buat Video Gwiyomi Berbanding Anak Korea.....Sedih!"
Frankly speaking, walaupun aku hardcore kpoppers. Aku takde simpan niat pun nak upload video aegyo ke gwiyomi ke dancing ke gaduh bertumbuk mcm ijat syafiq ke //ceh mcm ada bakat// kat laman sosial. Aku tahu mana baik mana buruk. Aku ber'kpopping' hanya sekadar hiburan sendiri semata mata. Tidak lebih dan tidak menyalahi hukum agama.....Tapiiii yang duk upload video tu aku tak pasti dia minat kpop ke idok, rasanya macam tak. Kebanyakannyalah rasanya //main rasa rasa macam sup adabi pulak//

Then aku harap tak adalah orang yang salahkan industri muzik korea, kpop, kpoppers, ilhoon sebab mengfofulerkan that gwiyomi ke seluruh malaysia melalui MELODIES *fan BTOB* maybe dapat kalahkan PSY. LOL opps opps opps Ilhoon Gwiyomi Style~Heyyyy cutie hoonie //eh nyanyi lah pulok//


Ahaa! Nak belajar gwiyomi tak ? Jom! Belajar sekadar tahu aje boleh guna masa kem dlm slot cipta games tuh , jangan gegedik nak upload video sudah lol.

ildeohagi ileun gwiyomi ( 1+1 = cutie)

ideohagi ineun gwiyomi ( 2+2 = cutie )

samdeohagi sameun gwiyomi (3+3 = cutie )

gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi ( cutie , cutie, cutie, cutie )

sadeohagi sado gwiyomi (4+4 = cutie )

odeohagi odo gwiyomi (5+5=cutie )

yukdeohagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok (6+6 = chu chu chu chu chu chu )

gwiyomi nan gwiyomi (cutie, i'm a cutie! )


tak cukup satu.....
nahh dua aku bagi =_=








BITUBI oppars! Tahniah sebab dah kambek! 2nd Confession mv omeiii angatt haiiiyy! Minhyukk oppa saranghae *winkwink* 
Ini bukan pemujaan .__. Just saying what on my mind.

Jemput jenguk {entry nie}
Harap maaf kalau terkasar bahasa.
Pendapat anda pula bagaimana ?

Arigatou.
Wassalam.


4 comments:

zeeQa said...

jom join
http://koala-zeeqa.blogspot.com/2013/04/2nd-giveaway-by-zeeqa.html

farahani dzaharis said...

betol lah .. wabak kwiyeomi ni tersebar sekejap jer... sampai non kpopers pon nyibok .. hmmm. hahaha

Ieyra Ghani said...

kan .___. agak annoying lah jugak lewls -.-

Syeda Ehasz said...

Jenjalan and follow kat sini sambil baca entri :D